BBC 1 Plus – držiteľka dvojakého primátu v histórii Slovenska

  • 24. 1. 2012

[caption id="attachment_7343" align="alignright" width="300"] Pokiaľ ide o aktuálny stav realizácie zelenej kancelárskej budovy BBC 1 Plus, jej výstavba prebieha v súlade s harmonogramom, prezradil pre Stavebné fórum.sk Gernot Weingraber zo spoločnosti CA Immo. Hrubá stavba je prakticky ukončená, momentálne sa montujú hlavné vetvy vzduchotechnického potrubia a paralelne s tým i fasáda, ktorá sa postupne aj zasklieva. Ukončenie a kolaudácia sú stanovené na august 2012. Moderná 13-podlažná stavba poskytne svojim užívateľom najvyšší štandard kancelárskych priestorov triedy „A“. Ako doplnil riaditeľ pre lízing projektu Radovan Mihálek, pre-lease je v súčasnosti približne tretinová (33 %).

Spoločnosť CA Immo nie je v danej branži žiadnym nováčikom. Od roku 1987, keď bola založená, sa zaoberá developmentom a investíciami v oblasti komerčných nehnuteľností. Svoju pozornosť dlhodobo zameriava predovšetkým na oblasť udržateľných kancelárskych priestorov v Rakúsku, Nemecku a východnej Európe.

Na princípe trvalo udržateľnej stavby založená kancelárska budova začala paralelne vyrastať našťastie už aj v Košiciach (EcoPoint). Popri tiež striebornej predcertifikácii má medzi jej hlavné tromfy patriť kvalitné trojsklo na obvodovom plášti, ktoré počas 24 hodín zamedzí poklesu či vzostupu teploty v objekte o viac ako jeden stupeň, alebo využívanie zemského tepla zo 125 m hlbokých vrtov, vďaka čomu v nej vykurovacie radiátory nebudú mať viac miesta. Napriek všetkému sa zdá, že časové prvenstvo v celoslovenskom kontexte pripadne zrejme bratislavskej lastovičke.

Zdroj a obrázky – Kharisma, CA Immo
1, 2, 3, 4, 5 – Výstavba kancelárskej budovy BBC 1 Plus je v plnom prúde.
6 – Zľava: Gernot Weingraber, asset manager spoločnosti CA Immo pre strednú a východnú Európu, Radovan Mihálek, riaditeľ pre lízing projektu BBC 1 Plus