Dunajská Inner City Residence – luxus s nadväznosťou na tradíciu

  • 9. 11. 2009

Je symbolom mestskej tepny bytostne spojenej so starou Bratislavou. Prvé zmienky o nej siahajú do 14. storočia. Obývali ju významné osobnosti spoločenského a kultúrneho života Slovenska – Karol Duchoň, Eva Krížiková, František Zvarík, Ľubo Roman, Milan Lasica či Julo Satinský. Významnému historickému dedičstvu Dunajskej ulice však ostala veľa dlžná jej architektúra. Po TatraDome by mal tento kontrast výrazne zmierniť projekt developera HRIVIS developing – Dunajská Inner City Residence, ktorý už teraz vypĺňa priestor po schátralých domčekoch a vhodne dotvára jestvujúcu zástavbu v Starom Meste.

Dunajská sa začína na križovatke s Ulicou 29. augusta a z opačného konca ju uzatvára prvý bratislavský mrakodrap „Manderlák“. Má slušnú vybavenosť – sporiteľňu, potraviny Teta, Liga pasáž, gymnázium či reštauráciu so záhradou Prešporská kúria. Na dosah sú Tesco, banky, materské, základné i stredné školy, autobusová stanica, Medická záhrada, detské ihrisko na Jakubovom námestí, divadlá, reštaurácie a kaviarne spojené s folklórom tohto miesta.

Moderné bývanie v symbióze s komerciou

Môžeme povedať, že podiel predaných bytov už na začiatku roka 2009 presiahol stav 50 percent. Záujem klientov narastá s blížiacim sa dátumom kolaudácie.

Čo je z vášho pohľadu originálnou pridanou hodnotou Inner City Residence oproti ostatným projektom podobného typu v centre Bratislavy?

V projekte Dunajská Inner City Residence ponúkame byty už od 35 m2. Najväčšie penthousy majú výmeru okolo 170 m2. Samozrejmosťou sú terasy a balkóny rôznych výmer. Ako pridanú hodnotu vnímame vybavenie bytov „na kľúč“ – s plným štandardom, vrátane inteligentného systému riadenia, ako aj bonusom na nábytok respektíve kuchynskú linku v hodnote 16 590 eur. Nezanedbateľným faktom je dostatok parkovacích miest.

Akým smerom sa po odovzdaní tejto stavby bude uberať vaša ďalšia orientácia? Nestane sa pre vás ťažiskovým práve rezidenčný segment?

HRIVIS developing sa primárne zaoberá retailovým trhom, a to nielen v rámci Bratislavy, ale prakticky na celom území SR. Do budúcnosti určite rátame s ďalším rezidenčným projektom, načasovanie je však vzhľadom na zložitú situáciu ešte nie presne stanovené. Segmentu luxusného bývania však ostaneme verní.

Dovetok autora:
Dunajská Inner City Residence je nesporne významným príspevkom ku skompaktneniu dosiaľ rozbitej Dunajskej ulice. Prečo sa však tvorca jej urbanisticko-architektonického konceptu nechopil príležitosti narovnať jej „ohnutú líniu“, ktorá sa stáva často príčinou zbytočných dopravných kolízií a navyše pôsobí dosť provinčne, zostáva azda jedinou nezodpovedanou otázkou.

Vizualizácie – HRIVIS developing