Inteligentný dom – luxus, ktorý treba oceniť

  • 17. 2. 2009

[caption id="attachment_9350" align="alignright" width="225"]

Moderné technológie v službách bývania

Na tretie a posledné nadzemné podlažie sa možno dostať iba výťahom. Nachádza sa tu len jedna miestnosť, viac menej „odrezaná od okolitého sveta“. Je určená na aktívny oddych, prácu alebo zábavu, popri zachovaní maximálneho súkromia v rámci domu. Základom miestnosti je svetlo prichádzajúce zo všetkých strán cez systém veľkoformátových okien tvoriacich nenápadnú hranicu ostatného podlažia. V strede nájdeme malú kuchynku s toaletou. Samozrejmosťou je možnosť využívania plného komfortu iDOMU.

„Naším zámerom bolo vybudovať s nasadením najmodernejších technológií využitia energií funkčný, stabilne obývaný objekt a dokázať, že pomocou integrovaného riadenia je možné výrazne zvýšiť kvalitu bývania a znížiť náklady na prevádzku a zaťaženie životného prostredia,“ ozrejmil cieľ projektu iDOM Milan Kabát, sales manager spoločnosti Media Control – dodávateľa riadiaceho systému Crestron.

Na záver ostáva iba skonštatovať, že realizátorom projektu sa ich zámer do bodky podaril. Skĺbenie moderných technológií s nárokmi budovy a jej obyvateľov vytvára podmienky na pokojné bývanie v harmonickej pohode.

Foto – Jaroslav Kováčik ml.