Perla Ružinova napreduje – svetovú krízu si zatiaľ nepripúšťa

  • 29. 1. 2009

[caption id="attachment_9403" align="alignright" width="300"]

Doprava neuralgickým bodom

Ako sa od investora dozvedáme, výnimočne dobrá – priam strategická poloha Perly Ružinova s takmer bleskovým napojením na diaľničné obchvaty a bezproblémovým spojením s ostatnými časťami Bratislavy predstavuje skvelú devízu na dynamické podnikanie a premárnený čas v rannej špičke už môže byť minulosťou. Dodajme, že najmä pre tých, čo si zvolia bývanie, relax i prácu v jednom – teda v rámci budúceho komplexu. Nezodpovedanou otázkou – a to pre všetkých – zostáva totiž práve dopad hmotne aj kapacitne objemnej novostavby na dopravné zaťaženie už teraz nadmieru preťaženej lokality.

Keďže namiesto pôvodne 3 veží a 300 parkovacích miest ich tu má byť nakoniec 5 a 500, vznikajú právom obavy, či veľkokapacitné podzemné garáže so vstupom z Gagarinovej a s vyústením na Mierovú ulicu neskomplikujú už aj tak zložitú situáciu v dopravnom uzle a nevygenerujú ťažko riešiteľný neuralgický problém. A ktovie, čo to v synergii s nie až takým vzdialeným polyfunkčným súborom Retro vyrastajúcim na mieste bývalého nákupného strediska Jadran urobí s priepustnosťou ulíc Mierová, Gagarinova a Tomášikova. Každému je jasné, že dopravné spojenie tu už dávno nie je ideálne, nieto v dohľadnej budúcnosti, keď sa má intenzita premávky zvýšiť rádovo o tisíc automobilov denne.

Niečo o developerovi

Developerská spoločnosť M-Invest Slovakia, s.r.o. je členom silnej portugalskej skupiny Mota-Engil, ktorá patrí medzi významných hráčov európskeho stavebníctva s viac ako 50-ročnými skúsenosťami v danej oblasti a portfóliom pokrývajúcim celé spektrum stavieb od výstavby diaľnic, cez gigantické vodné diela až po pozemné staviteľstvo administratívnych a obytných komplexov po celom svete. Spoločnosť odštartovala svoju činnosť v regióne strednej Európy v Prahe (1998) a postupne získala pevnú pozíciu aj na poľskom, maďarskom, slovenskom i rumunskom trhu. Dnes pôsobí v hlavných mestách všetkých stredoeurópskych štátov, odkiaľ riadi svoju hlavnú aktivitu – výstavbu a obchod s nehnuteľnosťami. Prednostne sa orientuje na výstavbu rezidenčných projektov, kladúc dôraz na výber lokality s dostatkom zelených plôch a dobrým dopravným spojením.

Obrázky – M-Invest Slovakia