V Piešťanoch dnes začínajú s výstavbou Auparku

  • 8. 6. 2008

[caption id="attachment_9867" align="alignright" width="300"]V Piešťanoch dnes začínajú s výstavbou Auparku[/caption]

Primátor Piešťan Remo Cicutto dnes slávnostným výkopom oficiálne odštartoval výstavbu polyfunkčného komplexu Aupark Piešťany, ktorý do centra mesta prinesie lepšie služby, obchod, zábavu, wellness, parkovacie miesta a v neposlednom rade viac ako 220 nových pracovných miest. Komplex pozostávajúci z časti pre nákup a zábavu, bytových domov a hotela sa bude nachádzať v tesnej blízkosti pešej zóny.

„Aupark Piešťany po jeho dokončení v októbri 2009 ponúkne takmer 9 tisíc štvorcových metrov plochy pre nakupovanie, zábavu a relax. Bezproblémové parkovanie pre návštevníkov zabezpečí takmer 400 parkovacích miest, ktoré budú v komplexe k dispozícii,“ hovorí Roman Karabelli, manažér pre komunikáciu s verejnosťou zo spoločnosti HB Reavis Group.

Developer projektu HB Reavis Group predpokladá celkové náklady na stavbu vo výške 800 miliónov korún. Súčasťou komplexu bude tiež 49 bytov v bytovom dome s piatimi nadzemnými podlažiami a hotel s kapacitou 152 hostí.

HB Reavis Group je spoločnosť, ktorá na slovenskom realitnom trhu pôsobí od roku 1993. V priebehu minulého roka expandovala do Česka a Maďarska. Medzi jej najvýznamnejšie dokončené stavby patrí nákupné centrum Aupark, Apollo Business Center I a CBC I-II – všetky v hlavnom meste. V investičnom pláne, ktorý len na Slovensku a v Čechách dosahuje poldruha miliardy eur, dominuje multifunkčné Twin City a kancelársky komplex Apollo Business Center II. Po úspešnej realizácii nákupno-zábavného komplexu Aupark v hlavnom meste sa spoločnosť HB Reavis Group rozhodla vybudovať Auparky nielen v ďalších regionálnych mestách Slovenska, ale aj v susednej Českej republike. Aupark bude stáť v Žiline, Košiciach, Trenčíne, Ružomberku, Brne, Ostrave, Hradci Králové a v Karvinej.