Výstavba nových kancelárií sa v Bratislave konečne rozhýbala

  • 29. 9. 2011

[caption id="attachment_7489" align="alignright" width="192"] „Radovan nás oslovil svojimi skúsenosťami, ktoré určite naplno využije aj pri projekte prvej ekologicky udržateľnej budovy v Bratislave,“ povedal Gernot Weingraber, asset manažér spoločnosti CA Immo pre oblasť strednej a východnej Európy. „Viesť lízing takéhoto významného projektu je veľkou výzvou, obzvlášť ak ide o koncept, ktorý posunie úroveň kvality kancelárskych priestorov, mestského, ale aj pracovného prostredia opäť o niečo vyššie,“ doplnil Mihálek. Ako spresnil, predprenájom BBC 1 Plus sa dnes pohybuje nad úrovňou 25 %. „Verím, že vzhľadom na kvalitu projektu budeme minimálne rovnako úspešní aj naďalej,“ uzavrel.

Radovan Mihálek pracoval ako projektový konzultant spoločnosti Penta Investments Limited, kde sa staral o lízing administratívneho projektu Digital Park II či OC Bory Mall. Spolupracoval aj na ďalších projektoch Penty – Digital Parku I a III, na projekte so zmiešaným využitím na Čulenovej ulici v Bratislave, rezidenčnom projekte v Bratislave-Ružinove či na administratívnom projekte v Prahe-Florenci.

Spoločnosť CA Immo vznikla v roku 1987 a je kótovaná na Viedenskej burze (Vienna Stock Exchange). Zaoberá sa developmentom a investíciami v oblasti komerčných nehnuteľností (dlhodobo najmä v oblasti udržateľných kancelárskych priestorov) v Rakúsku, Nemecku a východnej Európe. Ak berieme do úvahy majetok, ktorý CA Immo získala akvizíciou Europolis AG začiatkom roka 2011, jej celkové investície do nehnuteľností dosahujú približne 5 miliárd eur.

Zdroj a obrázky – J&T Real Estate (1), Kharisma (2,3,4)
1 – Westend Square
2,3 – BBC 1 Plus, prvá zelená kancelárska budova v Bratislave
4 – Radovan Mihálek