Český FINEP pokračuje v dobýjaní Bratislavy

  • 1. 2. 2009

[caption id="attachment_9398" align="alignright" width="270"]

Kto je FINEP

Developerská spoločnosť FINEP vznikla v roku 1995. Za vyše 13 rokov existencie potvrdila svoje skvelé renomé dokončením 14 bytových projektov a predajom približne 4 500 bytov, čím sa zaradila sa medzi najväčšie spoločnosti svojho druhu na českom trhu. Z prvotnej špecializácie na región Prahy rozšírila svoje aktivity aj do Bratislavy. Stratégiou spoločnosti je výstavba kvalitného a cenovo dostupného bývania v lokalitách poskytujúcich výhľad na metropolu a zároveň disponujúcich tesným spojením s okolitou prírodou. V posledných rokoch rozšíril FINEP svoju ponuku aj o segment luxusných a exkluzívnych rezidenčných projektov, ktoré tým, že popri samozrejmej kvalite kladú dôraz na ich originálne architektonické stvárnenie a citlivý prístup k lokalite, bývajú vypredané spravidla pred ich dokončením.

FINEP SK – dcérska spoločnosť jedného z najväčších pražských developerov FINEP HOLDING SE, ktorá odštartovala svoje pôsobenie na Slovensku v Bratislave úspešným rezidenčným projektom Jégého alej, je zároveň developerom luxusného rezidenčného projektu Première, ktorého realizáciu investorsky zabezpečuje na tento účel založená projektová spoločnosť FINEP Première, s.r.o. Tá sa zhostila rozostavanej a v pamiatkársko-ochranárskych kruhoch kontroverznej stavby na Šancovej ulici, aby z nej po vynesení definitívneho verdiktu o počte podlaží (22) urobila „première“ – čiže „prvú medzi tamojšími dominantami“, ktorá ponúkne panorámu mesta ako na dlani. Model zakladania projektových a servisných spoločností, z ktorých každá sa špecializuje na konkrétny realitný projekt od jeho rozbehnutia až po zavŕšenie, sa spoločnosti FINEP osvedčil ako prehľadný, efektívny a transparentný.

Projekt Jégého alej pochádza z architektonickej dielne spoločnosti Helika. Spoluinvestormi sú Czech and Slovak Property Fund zo skupiny Českej sporiteľne a slovenská spoločnosť P&PARK. Financujúcou bankou je VÚB, stavebné práce realizuje český dodávateľ TCHAS.

Vizualizácie – FINEP & partners a.s.