Developer P3 Logistic Parks uzavrel refinančnú dohodu v hodnote 1,4 miliardy eur

  • 10. 10. 2016

[caption id="attachment_6230" align="alignright" width="300"]Developer P3 Logistic Parks uzavrel refinančnú dohodu v hodnote 1,4 miliardy eur[/caption]

P3 Logistic Parks, vlastník, developer a správca paneurópskych priemyselných nehnuteľností, uzavrel dlhodobé refinancovanie svojich úverov s poprednými medzinárodnými bankami v hodnote 1,4 miliardy eur. Poradcom pri rokovaniach bola realitná investičná spoločnosť Eastdil Secured.

Spoločnosť P3, ktorá je vo vlastníctve TPG Real Estate a Ivanhoé Cambridge, je jednou z najväčších európskych logistických platforiem. Úspešná dohoda o refinancovaní potvrdzuje silu stratégie, aktív a klientskej základne a poskytne skupine významnú flexibilitu pri ďalšom raste. Financovanie bolo dohodnuté nasledujúcim spôsobom:

  • Západná Európa a Poľsko – plné pokrytie korporáciou Morgan Stanley, s Pbb v úlohe agenta
  • Česká republika a Slovensko – financovanie prostredníctvom bánk ČSOB, ktorá pôsobila ako agent, ČSOB Slovensko, Komerční Banka, UniCredit Bank a Česká Spořitelna. (ČSOB je súčasťou skupiny KBC, Komerční banka patrí do skupiny Société Générale a Česká spořitelna spadá do skupiny Erste Group.)
  • Rumunsko – prostredníctvom Raiffeisen Bank International (RBI).

„Dlhodobé partnerstvá s našimi veriteľmi sú pre P3 mimoriadne dôležité na ceste celoeurópskej stratégie rastu, pričom sa môžeme oprieť aj o niekoľko nových poskytovateľov finančných prostriedkov. Tieto dohody nám umožňujú flexibilitu pri využívaní súčasných a budúcich príležitostí skupiny,” uviedol finančný riaditeľ P3 George Aase, keď sa pri rokovaniach stretol s podporou finančných partnerov.

Anand Tejani, partner v spoločnosti TPG Real Estate, označil týmto krokom P3 ako jednu z najväčších plne integrovaných logistických platforiem v Európe: „Teší nás progres, ktorý P3 a jej manažment urobili od našej akvizície. Táto atraktívna refinančná dohoda dáva spoločnosti dobrú pozíciu na ďalšie rozšírenie svojich obchodných aktivít a služieb zákazníkom.”